Hva er Aktiv Sitting?

bol2

Det er flere meninger om hva som ligger i det «å sitte riktig». Tusenvis av norske arbeidstakere mener imidlertid at Aktiv Sitting er den beste måten å sitte på. Men hva er egentlig Aktiv Sitting?

Aktiv Sitting betyr rett og slett at sentrale muskler aktiviseres når man sitter, fordi man sitter på et ustabilt sete. Den aktive sittestillingen på det bevegelige setet gjør at ryggsøylen søker korrekt posisjon og dermed riktig sittestilling. Det at setet er ustabilt, gjør at kjernemuskulaturen rundt ryggsøylen hele tiden gjør små korrigeringer for at du skal sitte stabilt. Disse korreksjonene gjør at kjernemusklene aktiveres og styrkes.

En sunn og sterk ryggsøyle er avhengig av sterk kjernemuskulatur
. 33 ryggvirvler støttet av kjernemuskulatur sørger for at ryggen fungerer som et solid, trinnløst og bevegelig reisverk som styrer- og holder kroppen oppe. En tradisjonell kontorstol er ofte konsturert og designet for å støtte kroppen – mer som en «lenestol». Dersom en ikke er bevisst på å variere arbeidsstilliing kan kjernemuskulaturen lett passifiseres. De større musklene i ryggen tar dermed over jobben med å holde kroppen oppe. De store ryggmusklene er ikke konstruert for kontinuerlig belastning – dermed medfører dette overbelastning over tid. Redusert kjernemuskulatur øker dermed risikoen for ryggproblemer.

Aktiv sitting anbefales til alle som sitter – både med og uten ryggplager. Vil du være proaktiv og unngå ryggplager, er Aktiv Sitting på SpinaliS Arbeidsstol et av de beste grep du kan ta!

Ikke bare vil dette hjelpe deg til å unngå at sjefen gir deg det nedlatende blikket neste gang du kommer med en sykemelding fra din kiropraktor på grunn av dine såre skuldre, vonde rygg og stive nakke, men du vil bli mer produktiv på jobben og rett og slett ha et bedre liv når du ikke er på jobb.

Bestill prøvesitting her