Ryggen er den største årsaken til uførhet i verden

back-pain-in-stittsville

Den anerkjent undersøkelsen «Global Burden of Disease» viser at smerter i ryggen er den viktigste årsaken i verden til at folk er sykmeldt og uføre.

Undersøkelesen understreker det enorme behovet for å forebygge og behandle muskel-og skjelettplager i ryggen. «Global Burden of Desease» – prosjektet er et massivt samarbeid mellom Verdens helseorganisasjon, Institute for Health Metrics and Evaluation ( koordinerende senter ), University of Queensland School of Population Health, Harvard School of Public Health, Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, University of Tokyo, Imperial College London.

Rapporter fra dette prosjektet viser at spesielt rygg og nakke smerter, hvorav ryggsmerter i nedre del av ryggen ble identifisert som nummer én av alle helsemessige årsaker til uførhet i verden. Smerter i nakke kom på en fjerdeplass. Tilsammen representerer muskel og skjelettplager i nakke og rygg en andre plass over global uførhet.

Vi ser altså et klart skifte i den globale helsen. Funksjonshemminger med utspring i problemer med rygg og nakke er et mye større problen nå enn for 20 til 30 år siden. Mennesker lever lenger, men ulempen er blant annet at de gjør dette med en økt risiko for å leve med smerter, uførhet og sykdom i forhold til tidligere generasjoner.

«The Global Burden of Disease studien gir udiskutable bevis for at muskel- og skjelett skader er et enormt og voksende problem i alle deler av verden og må gis samme prioritet for politikk og ressurser som andre viktige forhold som kreft, psykisk helse og hjerte- og karsykdommer, «sier Dr. Haldeman.

Det som sliter aller mest på ryggen din er måten du sitter på – og Aktiv Sitting har hjulpet tusenvis av nordmenn til en bedre hverdag. Er du nysgjerrig på om Spinalis og Aktiv Sitting er noe for deg? Sjekk ut våre modeller her eller bestill gratis prøvesitting her.