Yoga mot vondt i ryggen?

Lotus-Transparent

Mange sverger til yoga som rekreasjon, avslapning eller fysisk trening. Men yoga kan også hjelpe for deg som har vondt i ryggen. Her er fem yoga-øvelser som kan gjøre susen i en travel hverdag.

De fleste bruker mye av dagen på å sitte. Man sitter i bilen, på bussen eller toget på vei til jobb. På jobben sitter man på kontoret, i møter og i lunsjen. Så sitter man litt mer på vei hjem fra jobb, før man er så sliten at man setter seg i sofaen for å se litt TV før dagen er ferdig. Man bruker altså store deler av dagen bokstavelig talt på rompa, og det er unødvendig å fortelle at en slik hverdag sliter på ryggen din.

Men det er allikevel en rekke ting du kan gjøre for å forebygge rygg-problemer. Blant de mer utradisjonelle metodene er yoga. Mange sverger til yoga som rekreasjon eller fysisk trening, men yoga kan også hjelpe mot ryggproblemer. Her er 5 effektive øvelser du kan gjøre hjemme eller innimellom slagene på jobb.

1. Liggende strekk
shutterstock97116227

Ligg på ryggen, og bøy høyre kne inntil brystet og plasser et sammenrullet håndkle rundt senter av foten din. Rett beinet mot taket. Press ut gjennom begge hælene. Hvis korsryggen føles sliten, bøy venstre kne og plasser foten på bakken. Hold i 3-5 minutter, og deretter bytt side i 3 – 5 minutter.

2. Twist med knærne

shutterstock106666391

Legg deg på ryggen, bøy knærne sammen og til siden, og spre armene ut som en T. Press knærne og skuldrene mot bakken mens du puster ut. Hold i 1-2 minutter på hver side.

3. Sfinxen
Legg deg på magen, strekk hodet mot taket mens du hviler på armene. Plasser albuene rett under skuldrene. Press ned med hender og toppen av føttene samtidig, mens du puster. Nå vil du kjenne at det presser i korsryggen. Hovedpoenget med øvelsen er å få opp blodsirkuasjonen i korsryggen. Hold i 1-3 minutter av gangen.
shutterstock81911113

4. Duen
Legg deg på alle fire, og bøy venstre kne under brystet mens du strekker deg fremover. Strekk ut albuene og legg den ene albuen oppå den andre for å lage en «pute» for hodet. Hold i 2-3 minutter og bytt deretter side.
shutterstock116091337

 

5. Beina på veggen
Skyv rompa helt inn til veggen og legg beina loddrett opp. Dette hjelper deg til å slappe av i rygg-muskulaturen, samtidig som du kvitter deg med væske i føtter og ankler. Gjør gjerne denne øvelsen etter en vanlig trening eller etter en lang flytur. Hold posisjonen mellom 5-10 minutter.

shutterstock51483859